Skip to main content

Sertifisering


ASIS sertifiseringer for sikkerhetsprofesjonelle
ASIS har satt standarden for sertifiseringer innen sikkerhet i mer enn 25 år. Sertifiseringene signaliserer høy profesjonell standard hos den som innehar dem, og er en anerkjent standard verden over. De er en objektiv indikator på kvalifikasjoner, og et bevis på expertise og erfaring.

Innhold og kvalifikasjonskrav til sertifiseringene utarbeides av ASIS International sammen med sine 37 000 medlemmer over hele verden. Sertifiseringene kontrolleres av det uavhengige Professional Certification Board (PCB). Sertifiseringsprogrammene til ASIS International var de første i verden som mottok SAFETY Act Designation fra U.S. Department of Homeland Security.

Asis tilbyr følgende sertifiseringsprogram:

Certified Protection Professional (CPP)

Sertifiseringen Certified Protection Professional (CPP) ble etablert i 1977 av ASIS International. Denne prestisjetunge utmerkelsen tildeles personer hvis primære oppgave er forvaltningen av sikkerhet og har demonstrert avansert kunnskap i sikkerhetsløsninger og brukt god forretningsskikk.

Referanselitteraturen oppdateres årlig og kravet til CPP revideres hvert femte år for å sikre at den er oppdatert.

Sertifiseringen skal oppdateres hvert tredje år og er akkreditert av American National Standards Institute (ANSI) i henhold til ISO 17024. Eksamen består av 225 spørsmål på engelsk som skal besvares på 4 timer.

Norsk brosjyre – CPP

Professional Certified Investigator (PCI)

Sertifiseringen Professional Certified Investigator (PCI) ble etablert i 2002 av ASIS International. Det er en sertifisering for de som granske hendelser, forbrytelser og utfører bakgrunnssjekk.

Referanselitteraturen oppdateres årlig og innholdet av PCI revideres hvert femte år for å sikre at den er oppdatert. Sertifiseringen skal oppdateres hvert tredje år og er akkreditert av American National Standards Institute (ANSI) i henhold til ISO 17024. Eksamen består av 125 spørsmål på engelsk som skal besvares på 2,5 timer.

Norsk brosjyre – PCI

Physical Security Professional (PSP)

Sertifiseringen Physical Security Professional (PSP) ble etablert i 2002 av ASIS International. Det er en teknisk sertifisering for de som utfører sikkerhetsrevisjoner, designer integrerte sikkerhetssystemer eller installerer og vedlikeholder.

Referanselitteraturen oppdateres årlig og innholdet av PSP revideres hvert femte år for å sikre at den er oppdatert.

Sertifiseringen skal oppdateres hvert tredje år og er akkreditert av American National Standards Institute (ANSI) i henhold til ISO 17024. Eksamen består av 125 spørsmål på engelsk som skal besvares på 2,5 timer.

Norsk brosjyre – PSP

Kontaktpersoner for sertifisering:
Norsk koordinator
Roy Stranden, CPP

Mobile: +47 915 38 477

Engelsk koordinator
Barry Walker, CPP
Senior Security Adviser
TPS Consult | Centre Tower | Whitgift Centre | Croydon CR9 0AU | UK
Phone: +44 (0)20-8256 4262. Fax: +44 (0)20-8256 4082 Mobile: +44 (0)7739-65167